03.08.2013
           

Na een paar weken met minder mooi weer, is het nu ook hier weer prachtig. Elke dag zonnig of half bewolkt met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Elk weekend ga ik zwemmen in ons meer, alleen door de droogte hier, moet je ver lopen om een beetje te kunnen zwemmen, want het waterpeil staat erg laag. Ook bij de zalmrivier, mijn man is er geweest, maar door het lage water is er niet veel te vangen. Diegene die aan het begin van de rivier vissen vangen het meest, en daardoor komen er niet meer zoveel zalmen naar andere delen.

Wel hebben we veel hilla kunnen plukken, we hebben bijna 5 kilo in de vriezer, en nu staan er veel bosbessen in de bossen, dus weer gaan plukken.

Almira heeft een maand bij mij op de bibliotheek gewerkt, en op dit moment werkt ze weer bij het museum in Sevettijärvi. Vorige week vrijdag zat Almira achter de balie, er kwam een echtpaar binnen die Nederlands praten met elkaar, toen vroegen ze in het Engels aan Almira, werkt hier die Nederlandse vrouw? Almira antwoordde in het Nederlands, dat is mijn moeder, maar die is op vrijdag vrij. Bleek dat die mensen mijn verhalen hadden gelezen in het blad Finnska, dat blad wordt uitgegeven in Nederland, en ligt bij de winkels waar ze Finse mode verkopen. Ze waren toch in de buurt, en gingen even kijken waar mijn werkplaats is.

                   


Vorige week was er een feestweek in Ivalo e.o. dan is er markt, optredens enz. Ook was er een man die een wereldrecord heeft gemaakt, om met een sneeuwscooter 180.1 af te leggen op het water. Hij begon met een tocht naar Inari, over het grote Inarimeer, daarna weer terug, en in de buurt van Ivalo rondjes gereden, totdat hij genoeg op de meter had staan. Het was schitterend weer, windstil, en hij kwam ook nog bij mij achter langs op de Ivalojoki. Leuk om te zien. Als afloop van de feestweek was er een optreden van een bekende rapper Cheek, waar ongeveer 1300 mensen gingen kijken.

Nog een maand en dan heb ik eindelijk vakantie, dan is het herfst bij ons, kan ik lekker gaan wandelen en foto’s maken, niet te hopen dat het dan veel regent.

          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .