22.02.2015
           

Vinden jullie ook niet dat de tijd omvliegt, hier wel, ik kan het soms niet bijhouden.

Vorige keer schreef ik dat ik met -36 naar Ivalo moest rijden, het is gelukt, maar ik had van alles in de auto. Een slaapzak, warme laarzen en een thermosfles met heet water. Gelukkig niet nodig gehad, onderweg was het nog even -38, maar mijn autootje hield het goed. Daarna bleef het nog een paar dagen erg koud, zodat een collega van mij, die normaal met de auto naar zijn werk gaat, lopend kwam.

Nu is het weer normaal weer, af en toe sneeuwbuien, en op dit moment is het niet zo koud -2

1 maart gaat mijn collega met zijn vrouw op vakantie, en ik ga op hun beesten passen, zal wel druk worden, want ze hebben 4 honden en 5 katten, de honden kennen mij al goed, ik ben er al vaak geweest, dus het zal wel goed gaan hoop ik. De mensen hier uit Finland zoeken in de winter vaak de warme landen op, om even uit de kou te zijn. De meeste mensen gaan naar de Kanarische eilanden. Ik ben een wintermens, dus voor mij hoeft het niet.

Op mijn werk is het gezellig druk, vooral vorige week, op een één dag waren we maar met z’n drieën, en om 18.00 was er een bijeenkomst waar ik foto’s moest maken. Iemand uit het dorp had een boek geschreven, en kwam daar over vertellen.

                         

Almira mijn dochter heeft het erg naar haar zin op school, en vooral met stage lopen, ze liep stage op een school bij kinderen van 8-9 jaar, het ging allemaal goed, en de kinderen waren gek op haar, de kinderen vonden het erg dat ze weer weg moest.

Mijn zoon heeft een contract tot eind april, maar wij denken dat het wel verlengd zal worden, want in maart moet hij voor een cursus naar Helsinki, iemand die nog zo kort moet werken laat je niet naar Helsinki gaan, want het is een dure reis. Joni moet alles gaan leren over de Ford, op zijn werk krijgt hij dan alle Ford auto’s onder zijn handen.

Toch in mijn achterhoofd zit ik nog altijd te denken, dat ik wel weer in Nederland zou willen wonen, bij mijn familie, maar als ik dan de kranten lees, wat er allemaal gebeurt, denk ik, Nederland is te vol, en hier heb ik de ruimte.

Maar op onze wegen wordt het vrachtverkeer steeds erger, veel mensen uit Rusland en Estonië, ik heb gehoord dat het arme mensen zijn, ze krijgen maar een klein salaris, hebben weinig geld bij zich, en al helemaal geen goede kleren. Ze rijden op slechte banden, sommige hebben geen winterbanden, en dat veroorzaakt veel ongelukken. In Noorwegen gaan ze er nu wat aan doen, er komt niemand meer de grens over met slechte banden, en dat moeten ze ook maar hier gaan invoeren. Sommige vrachtwagenchauffeurs rijden expres hun auto van de weg af, zodat ze warm onderdak en eten krijgen, in de tussentijd dat hun auto uit de diepe sneeuw moet worden getakeld. Dus oppassen voor ons op de kleine wegen.

    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .