19.04.2015
           

Nog 2 weken werken en dan is het werken op de bibliotheek voorbij, het geld is op. Maar mijn baas heeft er nog voor gezorgd dat ik een maand bij het museum Siida kan werken, daar hebben ze ook een kleine bibliotheek, en die moet ik in orde brengen. Het is wel lastiger, want ik heb een huisje in Ivalo, en Siida ligt in Inari, dus weer extra kilometers heen en weer. Ivalo-Inari is 40 km en in de avond weer terug.

Daarna ga ik uitrusten, in september naar Nederland, en probeer na september weer terug te gaan naar de bibliotheek. Alhoewel mijn rug steeds erger wordt, vooral met lopen en stil staan, moet ik nog even aankijken of ik wel kan blijven werken.

De winter loopt hier ten eind, je ziet de sneeuw al verdwijnen, maar op de meren ligt nog dik ijs. In deze periode gaan de mensen veel ijsvissen, mijn man kwam 2 dagen geleden met een zalmforel thuis, die zijn heerlijk. Volgende week moet hij nog een groep weg brengen, en naderhand weer halen, en dan is het voorbij, kan de sneeuwscooter weer op stal, en gaan we ons klaar maken voor de zomer.

                                                                             

Ik denk dat als ik in de zomer thuis ben, een mooie tuin gaat maken, Johannes moet voor mij mooie bakken maken, die vul ik met aarde en ga bloemen en sla zaaien. Daar heb ik wel zin in, natuurlijk voordat de muggen komen. Het is ook wel eens fijn om thuis te zijn, maar ik zal het wel missen. Ik blijft mijn huis nog huren, zodat ik af en toe even terug kan naar Ivalo, gewoon voor een paar daagjes.

Voor onze deur is het een grote modderpoel, kennissen van Johannes wonen voorlopig in Johannes zijn oude huisje, want ze gaan in de zomer zelf een eigen huis bouwen, een stuk verderop. Die man heeft een tractor, daardoor is de weg zo slecht geworden, diepe geulen gevuld met water. Volgend jaar in het voorjaar, wil ik dat hij niet meer heen en weer rijd op onze weg.

Een week geleden liep er een mooie vos voor de deur, ik heb een foto gemaakt door het keukenraam door, dus is het niet zo duidelijk, een leuk gezicht.


    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .