23.06.2015
           

Sorry, sorry, er is de laatste tijd veel gebeurd, leuke en niet leuke dingen.

Ik heb een maand bij de Siida gewerkt, een mooi museum in Inari, ik heb al de boeken in de kleine bibliotheek netjes op volgorde gezet, dat was mijn taak. Als afscheid kreeg ik een jaarkaart voor het museum, elke keer als er een nieuwe tentoonstelling is, krijg ik bericht.

En nu zit ik thuis, tussen de muggen en het is buiten warm weer. Helaas al die muggen zal ik nooit aan wennen, maar ze zijn wel nodig, anders groeit de gele moerasbraam niet, en voer voor de vissen. Mijn auto staat bij een garage in Ivalo, ik moest een nieuwe distributieriem, maar toen ontdekte hij ook, dat de olie van mijn schakelbak lekte, en nu is het wachten op de onderdelen. Ik ben met de bus naar huis gegaan, maar hier zonder auto zitten is moeilijk, geen winkel in de buurt. Ik heb vanmorgen maar jam gemaakt, nog van de gele moerasbraam van vorig jaar, en brood gebakken. Is er weer iets te eten.


                       

Over de nare dingen ga ik het niet hebben, dat gaat over vrienden van mij, en dat is privé.

Mijn dochter is geslaagd voor haar school, nu kan ze gaan werken als assistent klassenjuffrouw, maar ze wil verder, helaas kwam ze in het voorexamen 1 punt te kort om te leren voor lerares, maar nu gaat ze nog proberen op de school te komen voor leidster op een peuterspeelzaal. Dat hoort ze in juli.

Mijn zoon heeft nu een contract tot eind december, en daarna krijgt hij een vast contract. Is hij ook heel blij mee.

Ik mag waarschijnlijk na mijn vakantie in Nederland terug komen bij de bibliotheek, dat is dan in oktober, ik ga morgen even met de baas praten. Eerst maar genieten van mijn vakantie.

Gisteren heb ik voor het eerst gezwommen in het meer, het water is 14 graden, bleef er niet te lang in, kreeg kramp in mijn tenen. Maar ik heb mijn wintervacht af gegooid, zoals de mensen het hier zeggen.

Nu gaan we even met de hond wandelen, spuit mij maar goed in met anti-mug, de bekende Off.

 


    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .