28.08.2015
           

Daar ben ik weer na lange tijd, heb een paar maanden in een dip gezeten, en ben er nog niet helemaal uit.

We hadden hier een verschrikkelijke zomer, koud en veel regen en ook nog eens heel veel muggen en andere steekbeesten. Zelfs op dit moment zijn er nog poltiainen, hele kleine knutjes, die je bijna niet kan zien, maar ze steken wel behoorlijk.

Eindelijk na lange tijd slecht weer, hadden we vorige week heel de week zon, het water was ook opgewarmd naar 18 graden, elke middag zat ik bij het meer, en nam af en toe een duik.

Ik mis mijn werk heel veel, nu maar hopen dat ik terug kan komen, en dan is het ook nog maar te vraag hoe lang ik nog in dat huis kan blijven wonen in Ivalo, omdat, als mijn buurvrouw naar een bejaardentehuis gaat, ze het hele huis willen verkopen, en daar hoort ook mijn gedeelte bij. Maar eerst ga ik op vakantie naar Nederland, woensdag vertrekt mijn vliegtuig. Daar kan ik even bijtanken.

                        

Almira zit nu op de universiteit en leert voor Saamen onderzoek, dit wil ze maar één jaar doen, en daarna weer proberen voor lerares. Het is hier moeilijk om op de universiteit te komen, misschien in Nederland ook wel.

Joni is een week thuis geweest, hij heeft mijn auto weer helemaal bekeken, mijn ABS deed het niet meer, en hij is er achter gekomen wat de fout is, maar helaas kwamen de onderdelen niet op tijd, dus moet ik toch naar de garage. Joni kon maar één week blijven, want hij moest naar een cursus in Vanta voor 2 dagen, daar leert hij alles over de Ford auto.

Gisteren zagen we de mooie maan sinds lange tijd weer eens aan de hemel staan, het gaat ook hier weer donker worden. Kan ik weer beter slapen, al hoewel, ik vanmorgen al om 5.30 uit bed ben gegaan. De meeste gedachtes komen in de nacht door je hoofd spoken, overdag heb je wel eens afleiding, maar niet in de nacht.

Helaas door de slechte zomer waren er geen moerasbramen, je zag er soms een paar, en die gingen gelijk de mond in, en ook de bosbessen zijn minder dan vorig jaar.


   

 


    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .