11.10.2015
           

Ik heb een heerlijke vakantie gehad in Nederland, ondanks dat het weer niet zo best was, mij toch wel vermaakt.

De 1e week bij mijn moeder in Pijnacker, daarvandaan veel kennissen ontmoet, en ook bij een leuke wolwinkel in Pijnacker mijn inkopen gedaan, ik heb nu wol voor 3 nieuwe projecten.

De andere 2 weken bij mijn zus en haar man in Weerdinge, elke dag lange wandelingen gemaakt met de honden, lekker uit eten geweest, geknutseld met vilt enz., ik vond het jammer dat het voorbij was.

Toen ik in Finland arriveerde, begon gelijk de winter, hier en daar een beetje sneeuw, en veel vorst, de kleine meertjes zijn al bevroren, de bomen staan in de rijp, en de dikke kleren worden weer voor de dag gehaald, en ook onder de auto zitten alweer winterbanden. Volgende week is het voorbij, dan worden de temperaturen hoger en gaat het regenen, maar het zal niet lang meer duren voor de echte winter komt.

                        

Ik werk inmiddels ook weer bij de bibliotheek, ik hen een contract voor 3 maanden, mijn 1e werkweek alweer achter de rug. Het leek wel of ik niet was weg geweest, alles nog hetzelfde, en ik voelde mij er gelijk weer thuis.

Toen ik thuis kwam zagen we bij Jesse dat zijn staart weer kaal werd, dinsdag gelijk naar de dierenarts in Ivalo, en die merkte dat Jesse ook nog een klein aanhangsel had bij zijn anaal klieren. De volgende vrijdag terug voor een kleine operatie, alles is goed gegaan, alleen had Jesse geen zin in die kap om zijn hoofd, maar dat moest toch wel. Zijn staart bleek alleen maar een ontsteking te zijn. Nu is alles weer voorbij, en het gaat goed met Jesse.

Ik probeer mijn dagboek een beetje bij te houden, en ga ook weer foto’s plaatsen, ik heb het allemaal een beetje laten verslonzen, ik zal mijn best gaan doen.

    


   

 


    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .