01.01.2016
           

En dan zitten we ineens in het jaar 2016, voor iedereen een fijn en gezond jaar toe gewenst.  Alles is hier rustig verlopen, we zijn zelfs eerder gaan slapen, het stormde zo hard, we konden niet even op het meer gaan staan om naar het vuurwerk te kijken in de verte.

De kinderen waren er met de kerst, altijd weer gezellig, en vooral onze hond vondt het fijn, en was weer treurig toen iedereen weg ging.

Het grote nieuws is natuurlijk dat ik weer een contract hebt getekend voor 5 maanden bij de bibliotheek, ze hebben mij toch nodig, gelukkig maar, want het is leuk werk en het is er gezellig.

Jesse onze hond heeft schurft, en dat krijgt hij van al die zieke vossen die hier rond lopen. 1 km bij ons vandaan staat het slachthuis voor rendieren, normaal niet zo erg, maar nu hebben ze daar een grote put gemaakt waar ze al het restafval in gooien, en daar komen de vossen op af. Vorig jaar werd dat met een tractor ergens gebracht waar geen mensen wonen, maar nu was er niemand meer die het wilde doen. Ze hebben het gedaan zonder aan ons te vragen of wij het er mee eens waren, maandag gaat onze buurman zich beklagen, en wij proberen er voor te zorgen dat het weer weg gaat. Afgelopen woensdag liep een zieke vos voor ons huis, waar ook onze hond altijd loopt, de buurman heeft de vos doodgeschoten, en ergens ver weg begraven. Het is zo erg voor Jesse, want het jeukt heel erg, dus moet hij een kap op, en de medicijnen er voor zijn ook niet goedkoop. Zo heb je ook in onze mooie natuur minder leuke dingen.                             

Op dit moment stormt het nog steeds, maar ze voorspellen voor a.s. woensdag -25 graden, is wel nodig, want doordat het te gauw veel is gaan sneeuwen, is het ijs niet goed bevroren. Er komen scheuren, en daardoor komt het water naar boven, en dan komen de mensen met hun sneeuwscooters vast te zitten, en ook met lopen niet fijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je er door zakt, het ijs is wel dik genoeg.

    

    

    


   

 


    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .