19.07.2016
           

Ik zal nu maar eens een stukje schrijven, ik zit op dit moment veel binnen vanwege de muggen, als ik ga wandelen met de hond, ben ik helemaal bedekt met kleren en op mijn hoofd een imkermuts.

Jullie hebben wel gelezen dat ik van plan was om te stoppen, omdat er de laatste tijd niet veel uit mijn handen kwam, maar ik ga toch maar door, maar op mijn eigen tempo.

Ik zit nog in een dip, de ene dag gaat het goed, en daarna een paar dagen weer niets, maar over 1½ week vertrek ik naar Nederland voor een welverdiende vakantie.

Sinds juni ben ik vrij, maar mijn werk start weer half september, ze willen mij nog niet kwijt, alleen ben ik wel mijn huisje kwijt. Mijn vriend, van wie het huisje is, ging er zelf in wonen. Het zoeken naar een huisje in Ivalo is moeilijk, ik kan niet te veel huur betalen, en ik ben niet de enige. Afgelopen zondag belde een kennis van mij, die werkt ook bij de bibliotheek, alleen doet zij thuiswerk, haar zoon gaat nu op kamers wonen, en ze heeft nu een kamer over, daar mag ik gebruik van maken, tot ik weer wat anders vindt.


                        

We hebben niet veel goed weer, heel veel regen en bewolkte luchten, gisteren voorspelde ze zon en warm, maar alles is tot nu toe nog bewolkt, en gelukkig niet zo warm. Gelukkig, omdat ik er toch niet van kan genieten, en voor Jesse is het ook niet fijn.

Johannes ging vorige week naar de zalmrivier en kwam thuis met een zalm van 8 kilo, op dit moment is hij er ook met kennissen, vanmorgen had die een kleintje van 1½ kilo, daar gaan ze soep van maken en bakken. Donderdag komt hij terug, misschien dan weer met een grote zalm, want het is mijn lievelings eten.

Joni is in juni 3 weken hier geweest, en Almira blijft deze zomer in Oulu, in augustus gaat ze een maand bij de bibliotheek in Oulu werken, en daarna weer studeren.

    


        


 

    

    


   

 


    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .