01.10.2016
           

Ik ben alweer een maand aan het werk op de bibliotheek, wat gaat de tijd toch snel. Het is er weer als vanouds, wel druk, omdat één collega met een lang ziekteverlof is. Afgelopen donderdag zat ik alleen achter de balie tot 11.30, als ik hulp nodig had, kon ik Eija halen, maar ze was erg verkouden, daarom wilde ze niet met klanten in aanraking komen.

Alleen moet ik nog steeds wennen aan op kamers wonen, je moet zoveel rekening houden met elkaar, ik heb liever een eigen keuken en badkamer, maar helaas nog niets gevonden. Het is natuurlijk wel goedkoper, dus kan ik nu even sparen. Normaal houd ik bijna niets over van mijn salaris, als de huur, benzine en eten er nog af moet.

Helaas is de herfst niet zo mooi dit jaar, alleen op de grond zie je nog de mooie kleuren. In onze tuin aan de rand van het meer hebben we een mooie boom, die wel mooi van kleur was geworden, maar als ik nu achterom kijk, zie ik dat de boom helemaal kaal is, na een stormachtige dag.

              

In de mooie weekenden heb ik met mijn man en de hond lange wandelingen gemaakt, tussendoor een vuurtje maken bij het meer, worstjes braden en genieten van de stilte om je heen. Één keer 2 bergen beklommen, dat was wel de zwaarste dag, tussendoor veel gerust. Maar het was wel de moeite waard, als ik boven op een berg staat, dan voel ik mij vrij, heerlijk om rond te kijken naar alles in de verte. Zelfs onze hond gaat dat zitten en rond kijken, ook die geniet, en daar doen we het voor.

Helaas vandaag regent het, dus even tijd om een stukje te schrijven.

Met de kinderen gaat ook alles goed, Joni moet veel vliegen voor zijn cursussen, die zijn in Helsinki, en Almira haar school is ook weer begonnen, Almira had een maand een vakantiebaantje bij een bibliotheek, en dat vond ze zo leuk, dat ze volgend jaar misschien wil overstappen op die opleiding, maar dan moet ze wel ingeloot worden.    

    


        


 

    

    


   

 


    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .