11.11.2016
           

Hè hè, eindelijk is er sneeuw gevallen, erg laat dit jaar. We hebben wel veel vorst gehad, en overal viel sneeuw, in Helsinki, Zweden en Noorwegen, maar nu begon het hier gisteravond ook te sneeuwen, en er is 5 cm gevallen. Vandaag was het een beetje boven nul, dus heb ik maar een sneeuwpop gemaakt.

Vandaag was het zo fijn wandelen door de sneeuw, mooi met al die bomen onder de sneeuw, en die vlokjes die naar beneden komen, in de avond geeft het ook meer licht, je ziet de weg beter.

                             

Ik ben van plan te stoppen met werken, eind december loopt mijn contract af, een huis huren is veel geld, en eigenlijk houd ik niets over, het rijden in de winter gaat mij steeds meer tegen zitten, in de ochtend voor vertrek zit ik al in de zenuwen, komt er een sneeuwbui of niet. Maar aan de andere kant vind ik het ook weer moeilijk, want ik heb het er zo naar mijn zin, en ze waarderen mij, en dat gebeurde niet toen ik in een winkel werkte, daar kreeg ik alleen maar stank voor dank. Was de bibliotheek maar dichterbij. Normaal werk ik 4 lange dagen, en ben ik vrijdag vrij, maar mijn baas vroeg of ik vrijdag de 25e ook wilde werken, want dan hebben de andere een cursus in het gebouw zelf, en het is dan de bedoeling dat ik heel de dag klanten gaat helpen. Als ik er niet was geweest, hadden ze de bibliotheek dicht moeten doen. Ik vind klanten helpen heel leuk, maak altijd wel een praatje met de klanten, en ze vinden het niet erg dat ik niet zo goed Fins kan praten. Over het stoppen heb ik nog niet met de baas overgehad, ze had al gezegd, dat er weer geld is, zodat ik langer kan blijven, maar ik vertelde het tegen een collega van mij, en die reageerde, wat moeten we zonder jou, dat is natuurlijk leuk om te horen.

Onze Jesse heeft weer schurft, elk jaar hetzelfde liedje, er lopen bij ons zoveel zieke vossen rond, die Jesse aansteken, ik las net op een forum, dat iemand vroeg of er iemand nog medicijnen over had ervoor, want bij de apotheek was alles uitverkocht. Het is zo zielig voor Jesse, hij loopt al heel lang met een kap over zijn kop, want hij had een heel stuk kaal geplukt. Wij hebben wel medicijnen, maar moeilijk te geven aan een hond met veel vacht, je moet het in de nek druppelen, waar geen haar is, maar dat is moeilijk zoeken met Jesse zijn vacht. Nu maar hopen dat het gaat werken.

        

    


        


 

    

    


   

 


    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .