08.01.2017
             

Voor iedereen de beste wensen voor het jaar 2017 dat bij ons helaas slecht is begonnen. Jesse onze hond is erg ziek, hij eet niet meer, en als hij wat eet, komt het er weer uit, wil ook niet meer wandelen en is down. We zijn afgelopen dinsdag naar de dierenarts geweest, die kon niets vinden, heeft bloed afgenomen, en de uitslag krijgen we maandag. Soms wil die niet meer lopen op onze gladde vloer, en tillen we hem naar de bank, maar hij loopt ook wel eens zelf. Het ziet er naar uit dat we morgen weer naar Ivalo moeten, want dit vind ik zo zielig.

Ik ben vreselijk verwend bij mijn afscheid op mijn werk, kreeg leuke cadeaus, waaronder een zoutlamp. Maar er kwamen natuurlijk ook tranen, want het was heel moeilijk voor mij.

We hebben hele koude dagen gehad, het record bij ons was -38.5, maar in Muonio -40.7, en de dag dat we naar Ivalo gingen met Jesse was het daar -34. Je moest alles snel doen, want als de auto te lang blijft staan, gaat het starten moeilijk, er zijn ook veel mensen die de auto gewoon aan laten staan als ze boodschappen gaan doen, maar ik doe dat liever niet. Gelukkig ging het rijden goed, alleen de weg was bikkelhard. Gisteren lag de weg ineens weer vol met opgewaaide sneeuw door de storm. Ik zag een foto van iemand die er maar net door kon rijden.

                        

Almira was hier met de kerst, en het was gezellig, ze reed met mij mee op donderdag avond, toen kwam haar bus aan, die bus zat propvol, en er achter reed nog een 2e bus, ze kwam een half uur te laat, dinsdagochtend reed ze weer met mij mee naar Ivalo, en vandaar met de bus weer terug. We hadden een rustige kerst. We moesten wel lachen om onze oude kat, die hoopt in februari 18 te worden, zodra wij de boom hadden opgezet, ging hij met de ballen spelen, elke dag weer.

Met oud en nieuw heb ik ook nog oliebollen gebakt, niet zoveel, we waren maar samen, maar ze waren goed gelukt, voor de rest was het stil, geen geluid van rotjes of vuurwerk.

Nu ben ik dus al een week thuis, ik verveel mij niet, ik heb genoeg te doen, met die vorst, heb ik lekker onze diepvriezen schoongemaakt, gewoon alle spullen naar buiten, schoonmaken en weer terug. Ik kleur kaarten, brei en lees, alleen jammer dat nu net Jesse ziek is geworden, dus wandelen Johannes en ik samen elke middag, en Jesse blijft lekker thuis.

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .