12.03.2017
           

2 weken geleden is onze drukteschopper aangekomen, we hebben haar opgehaald uit Sodankylä, de vriendin van de beheerder bracht haar vanaf Rovaniemi naar Sodankylä, scheelde ons weer 260 km. Een lief meisje en ze luistert naar de naam Pimu, uit te spreken als Pimoe, die naam had ze al, dus hebben we het maar zo gelaten.

In het begin heel erg wennen, ze moest nog van alles leren, vooral zindelijkheid, en dat is nu gelukt, nu nog de andere dingen leren, elke dag wat. Ik ga veel wandelen, en we spelen buiten, en in de avonden slaapt ze als een os. Gelukkig blaft ze niet zoveel dan Jesse, in de auto niet, en ook niet achterop de sneeuwscooter.

Op dit moment is het half bewolkt, -5 graden maar met een stormachtige wind. Johannes is bij een vakantiehuisje al de sneeuw weg halen, morgen komt de eigenaresse, ook nog even voorverwarmen, en dan komt ze morgen in een warm huisje.

De temperaturen zijn hier afwisselend, dan weer iets boven nul, en daarna weer -20, we hebbel veel sneeuw, nog steeds winter dus.

                             

Ik ben bij de dokter geweest, moest daar wat dingen doen, zoals op een lijn lopen, lukte mij niet, want mijn evenwicht ben ik kwijt, ik leek wel dronken, maar dat heeft allemaal met mijn rug te maken. Hij heeft een brief geschreven naar de TE-keskus, een bureau wat mensen aan werk helpt, Ik mag dus alleen nog maar licht kantoorwerk doen. Na al die wandeling met Pimu, kan ik in de nacht slecht slapen, want het is niet alleen de rug, ook mijn heupen, die doen vooral pijn doen met slapen. Ja, ouderdom komt met gebreken.

Vandaag zijn er 2 kennissen onderweg voor een vakantie in Nellim, dat ligt in de buurt van Ivalo, ze hebben goed weer voor alle dingen die ze daar gaan doen, zoals sneeuwscooter rijden, met de rendieren en honden enz., elke dag wat, ik ben benieuwd. Het is te ver om ze even te bezoeken, en mijn auto moet eerst gemaakt worden, dinsdag gaat die naar de garage in Näätämö, daar is sinds kort ook een garage. Hoef ik niet meer helemaal naar Ivalo te rijden.

Afgelopen woensdag waren we in Ivalo, ik ben nog even bij de bibliotheek langs geweest, er lag genoeg werk voor mij, dus ze missen mij wel. Wel even kunnen kletsen met mijn ex-collega’s.

    

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .