02.05.2017
             

Intussen is het alweer mei, en hier is het nog volop winter. Er ligt nog 78 cm sneeuw, en het ijs is nog 60 cm dik. De laatste paar weken schitterend weer gehad, lekker vorst en helder op de dag. We hebben veel wandelingen op de berg gemaakt, mijn gezicht is ook behoorlijk bruin geworden. Eergisteren viel er weer eens 40 cm sneeuw, maar dat is natte en zware sneeuw, op dit moment dooit het, eind van de week kan er nog vorst komen, we zien het wel. De wegen zijn nu gelukkig schoon, morgen moet ik naar Ivalo, want dan moet de auto gekeurd worden, ik heb nog steeds die oude Volvo, ik hoop dat die nog een jaar kan rijden.

We zijn 2x naar Surnujärvi gereden, de 1e keer was het 92 km, en de 2e keer 78 km rijden, dat is dus een hele zit, maar ik heb wel genoten van de uitzichten, op een gegeven moment ga je over de bergen met van die mooie uitzichten, Johannes had er nog netten hangen, die moesten we ophalen. Ook ging Pimu mee, die was op de terugweg zo moe, dat ze probeerde te slapen, wat niet zo goed lukte.

Gelukkig hoef ik nu niet meer zoveel te rijden, alleen in het weekend naar de winkel, en soms naar Ivalo, het was best wel zwaar elk weekend naar Ivalo rijden.

                             

Maar ik mis mijn werk wel, vooral mis ik mijn collega’s, waar ik altijd gezellig mee kon kletsen. Nu zit ik alleen, mijn man is ook thuis, maar dat is toch anders.  Ik heb wel genoeg te doen, alleen kwam er de laatste tijd niet veel uit mijn handen, gewoon een dip. 

Vorig jaar om deze tijd was er al veel weggedooid, en konden de mensen niet meer rijden op de meren, nu is het heel anders, toch wel leuk om te zien, dat het elke keer weer anders is.

Pimu is ook weer wat ouder geworden, speelt graag met een bal, en wandelen gaat ook goed, alleen zijn er veel rendieren, precies bij ons loop pad, en dan gaat ze toch wel trekken, als de lucht in haar neus komt. Het is natuurlijk ook een slede hond. Maar het is een lieve hond, die nog veel met leren.

Ik ben wel veel meer gaan lezen, gelukkig heb ik veel boeken op mijn ereader staan, en mijn broer stuurde mij wat dwarsliggers, en als ik naar Nederland ga in augustus kan ik wat meer boeken kopen en in de koffer meenemen. Een echt boek leest veel beter dan een ebook.

De vervelendste tijd komt er nu aan, dat is als alles gaat dooien, en het erf vies wordt, dan wordt Pimu ook vies, ik vind het altijd erg als de sneeuw gaat smelten, want ik ben een wintermens. Maar de mensen hebben ook een zomer nodig, wil ik ook wel, maar dan zonder muggen.

         


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .