04.06.2017
             

Vandaag is het 4 juni, en het meer achter ons huis ligt nog steeds dicht. In het bos ligt ook nog op meerdere plaatsen sneeuw, vandaag de 1e lange wandeling door het bos gemaakt, elke keer om de sneeuw heen, en er ook veel natte plekken, het regent al heel de dag. De hele afgelopen 2 weken was het overdag maar 3 á 4 graden, soms nog minder, in de nacht een klein beetje nachtvorst. Maar nu voorspellen ze voor dinsdag warmer weer en zon, want die hebben we ook al een poos gemist.

Al de scholen in Finland hebben nu vakantie, tot half augustus, Almira blijft door leren in de zomer, dan kan ook, dan krijg je allerlei opdrachten die je dan moet insturen. Ze moet ook mensen komen interviewen, over de tijd toen ze nog in dat gedeelte woonde, wat nu van Rusland is. Ze is afgelopen zaterdag verhuisd naar een ander huis, dit huis moest ze uit, want het moet gerenoveerd worden. Ze zit nu op één kilometer afstand van school.

                             

Maandag gaan we met Pimu naar de dierenarts, ze moet ingeënt worden, we kochten Pimu via een ander, en die zei, de gegevens komen wel per post, maar we hebben niets gekregen, dus weten we niet of ze al ingeënt is, en wanneer ze precies is geboren. Heel erg jammer, nu hebben we een beetje gegokt, en hebben de geboorte datum gezet op 19 oktober.

Ik kreeg 2 Nederlanders op visite, heel gezellig. Ze hadden een slaap plaats in de buurt, en kwamen even langs, daarna gingen ze via Noorwegen weer verder met hun reis.

Joni heeft in juli vakantie, dan komt die ook hier, helaas zijn er dan ook muggen, of misschien niet, omdat we zo lange winter hebben, we zien het wel.

Mijn auto is ook weer goed gekeurd, en vorige week 4 nieuwe zomerbanden onder laten zetten, dus die kan ook weer vooruit. Één band was helemaal afgesleten, dus het was hard nodig. Elke keer denk ik, ik ga een andere kopen, maar dat moet er maar net een auto te koop staan, voor een goede prijs, en van iemand die te vertrouwen is.

    

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .