20.08.2017
           

Er zal niet elke maand iets komen van mijn hand, ik zat er een beetje door, en deed bijna de hele dag niets, dan is het ook moeilijk om iets te schrijven. Sorry ervoor.

We kregen een late zomer, daardoor waren de muggen ook laat, maar wel heel veel, en ook veel dazen, die zijn nog erger. We hebben warme dagen gehad, maar ook veel regen, misschien hetzelfde als in Nederland. Almira is een weekje geweest, en Joni 2 weken, die nam nog wat voor ons mee, een klein apparaatje, wat muggen weg houdt, in een straal van 20 meter, dus konden we soms wel buiten zitten, alleen het hielp niet met dazen. Gisteren waren er nog veel muggen, jammer dat die beesten hier zijn, je zit de meeste tijd binnen, en ook Pimu is veel binnen. Nu maar hopen dat we nog een mooie herfst krijgen, zonder muggen.

We hebben, ondanks de muggen, wel veel wandelingen gemaakt, alles bedekt en een imkermuts op. 2 keer zijn we naar de Näätämöjoki geweest, daar is het altijd mooi, Johannes probeerde nog een zalm te vangen, maar het water staat daar zo hoog, dat er niet veel gevangen is dit jaar. Met deze wandeling had ik 21000 stappen op mijn stappenteller staan.

                             

Ik heb nog een dag vrijwillig gewerkt bij een tentoonstelling, daar kunnen de mensen ook spullen verkopen, ik heb daar kaarten te koop liggen, kaarten met zelfgemaakte foto’s. Er kwamen maar 5 mensen, waaronder 2 Nederlanders, dat was wel leuk, ze waren aan het fietsen in de omgeving.

Donderdag de 24e ga ik voor vakantie naar Nederland, ik hoop daar een beetje op te knappen, en na de vakantie met goede moed alles tegemoet kan treden.

Met Pimu gaat het goed, het is een lieve hond, komt graag bij je zitten, en een paar dagen geleden sprong ze onze slaapkamerdeur open, en kwam tussen ons in liggen. Ze is echt een kroelkipje. Alleen kat en hond samen gaat nog niet zo goed, Pimu wil spelen met Rakker, maar Rakker is al zo oud, en wil alleen maar slapen. Gelukkig heeft Rakker een eigen kamertje.

Het plan was om vandaag naar een huisje te wandelen die Johannes moet schoonmaken, maar het blijft de hele dag regenen, morgen opnieuw proberen.

We hebben wel ontzettend veel hilla’s geplukt, het goud van Lapland, alle moerassen stonden vol met bessen, we hebben 17½ kilo geplukt, het merendeel zit in de diepvries, nog jam gemaakt, en elke ochtend door de yoghurt.

    

    


   

 


    

    

    

         

         

     

         

          .

    

    

    


          

   

          

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .