19-11-2017
             

De sneeuw is inmiddels gekomen, er ligt nu 17 cm, en vannacht was het -19.8, het heeft al een hele tijd gevroren, en de meren zijn dicht, alleen de hele grote meren nog niet.

De winter is eindelijk aangebroken, de zon gaat ook al gauw onder tot januari, en krijgen we de donkere periode weer, maar dan kan mij niets schelen, ik vermaak mij toch wel.

De kerstkaarten zijn allemaal klaar, nu maak ik verjaardagskaarten, leuk om te doen, en je bent lekker bezig.

Johannes zijn nicht is vermist, 3 dagen na de vermissing kwamen ze er achter, want ze nam haar telefoon niet op, en na navragen bleek ze gezien te zijn op een bepaalde plek, en toen was het al donker aan het worden. Ze had ook nog iemand gebeld dat ze de berg op ging lopen. Daarna niets meer gezien of gehoord. De politie kwam zoeken voor een paar dagen, ook met honden, maar niets, daarna hebben vrijwilligers nog een hele week gezocht, elk plekje in de omgeving werd onderzocht, nog steeds niets. Nu kan het zijn dat ze in het water is gevallen, of onder een steen is gaan schuilen, op een gegeven moment hielt de telefoon er ook mee op. Daarna kwam er sneeuw, en het zoeken is gestaakt, wel heeft de politie nog gezocht met honden die dode mensen kunnen ruiken, maar ook niets. Het zoeken gaat nu verder als de sneeuw weer is gesmolten, dus in de lente. Er is gewoon niets aan te doen, nu ligt ze begraven onder een laagje sneeuw.

                        

Ze was ook een beetje dement aan het worden, maar nog niet zo oud, ongeveer 74 jaar.

Almira is hier 3 dagen geweest met haar nieuwe vriend, een aardige jongen, en hij was nog nooit in Lapland geweest, Almira heeft hem alles laten zien, en is ook in Noorwegen geweest. Ze konden in ons 2e huisje slapen, dat is een voordeel van dat huisje.

Ik ben heel hard met mijn knie op een steen gevallen, dat is weken dik gebleven, nu is het aan het slinken, maar kan nog steeds niet op mijn knie zitten, ik wacht nog even af, en dan maar even naar de dokter, ik kan er wel op lopen. De laatste tijd val ik veel, omdat ik problemen hebt met mijn evenwicht. Maar we blijven wandelen, en nu kunnen we ook weer op het meer wandelen, dat loopt makkelijker dan in het bos. Gisteren een mooie wandeling gemaakt, de zon kwam nog even op, en dan krijgt de lucht van die mooie kleuren, helaas is het nu mistig.