14.01.2018
             

Het is nu echt winter hier, er ligt al 50 cm sneeuw, en we hebben al veel koude dagen gehad, sommige dagen van -30.

Pimu geniet in de sneeuw, we maken lange wandelingen, gisteren ging Pimu een spoor achterna in de diepe sneeuw, ze ging steeds verder, en toen ze terug kwam, was ze behoorlijk moe, ik zal een link geven van een youtube filmpje die ik er van gemaakt hebt. https://www.youtube.com/watch?v=-xz9Ik8ca_A

De nicht van mijn man is niet gevonden, maar eergisteren zei iemand, dat daar in de buurt, waar ze voor het laatst is gezien, veel vossensporen waren, dat zou betekenen dat de vossen haar hebben gevonden, dus moet er iemand gaan kijken, maar het is voor nu een moeilijk gebied, eens kijken wat ze gaan doen.

                                  

Helaas ligt er veel water op de meren, dat komt altijd door de druk van de sneeuw, er komen scheuren in het ijs, en zo komt het water naar boven. Je hoeft niet bang te zijn, want het ijs is dik genoeg, het is alleen vervelend, sneeuwscooters blijven er in vast zitten, en ook ik kwam er in met mijn sneeuwschoenen, dan loop je met lood aan je schoenen.

Ik had het heel druk met mijn kerstkaarten, die heb ik allemaal zelf gemaakt, meer dan 50, maar het is leuk werk, ik gebruik er ook oude boeken voor, ik kreeg van de bibliotheek wat oude boeken, op dit moment gebruik ik die weer voor verjaardagskaarten. Zo blijf ik bezig. Ik heb ook weer een andere hobby ontdekt, diamond painting, in Finland nog niet te koop, maar bij alie-express zijn er volop, er is nu een pakje onderweg naar mij. In Nederland ligt het ook al in de winkels. Het is wel precies werk, maar ik heb de tijd.

Als het goed is komt de zon 18 januari, dus het schiet al op, gisteren was de zon al in Ivalo te zien, maar dan moest je wel op een berg staan. De donkere periode is voor mij niet erg, maar het is altijd weer fijn als de zon om een hoekje komt. Als ik nu uit mijn raam kijk, zie ik de lucht oranje kleuren. Het is nu helder, maar ze voorspellen storm vanmiddag en morgen nog erger, jammer, want dan valt de sneeuw van de bomen, het is altijd een mooi gezicht al die sneeuw op de takken.

         

    

      

     

          
         

       


       
  


          

            

       

       

         

      

        

            

       

 

      

               

.

         .