Vakantiehuisjes
             

Op deze pagina wilde ik het hebben over 3 vakantiehuisjes bij ons in de buurt, mijn man is de verzorger van die huisjes.

Taimenlampi en Ukonpää zijn 2 dezelfde huisjes, die zijn 16m2 groot en voor 3+2 personen.
Er staat een 2-pits gasstel, 3 bedden, maar er zijn me
er matrassen, voor de rest bestek, borden, kopjes, pannen enz. Het huis wordt opgewarmd door een houtkachel. In het huis is ook een sauna, en buiten is een grondkelder. Voor de rest is er nog een houtschuur en een buitentoilet.

                                                                   
       TAIMENLAMPI                                                                         UITZICHT TAIMENLAMPI   

                                                            
          UKONPÄÄ                                                                              UITZICHT UKONPÄÄ

Ukonlahti is 30m2 en bedoelt voor 6 + 2 personen.
Dit huis heeft een halve bovenverdieping waar de matrassen liggen. Beneden is een klein keukentje, en een kamer met banken en tafel en stoelen. Ook hier is alles aanwezig, de sauna zit naast het huis, en er is ook een grondkelder, houtschuur en buitentoilet.
Deze 3 huisjes hebben allemaal zonne-energie.

                                                             
          UKONLAHTI                                                                           UITZICHT UKONLAHTIIn al deze huisjes is geen stromend water aanwezig, maar het water uit het meer is schoon en goed drinkbaar.

Om Taimenlampi te bereiken kan je dat op 2 manieren, vanaf Jäniskoski met de boot die bij het huis hoort, en daarna nog 500 meter lopen. Het is wel een eindje roeien, maar wij kunnen altijd helpen. Je kan ook lopend, bij Kirakkajärvi begint een pad naar de 1e 3 huisjes toe.
Aan een leuk meer ligt het huisje, met aan de overkant de bergen.

Voor Ukonpää geld hetzelfde, ook met de boot vanuit Jäniskoski of lopend via Kirakkajärvi. Dit huisje ligt aan een groot meer, achter het huis kan je gelijk de berg op.

Voor Ukonlahti geld ook hetzelfde als voorgaande 2 huisjes, het ligt aan een groot meer net in een hoek, een stukje verderop is een zandstrandje.

In de buurt van deze 3 huisjes loopt de Samenpolku, dat is een uitgezette wandeltocht van Sevettijärvi naar Näätämö, die vroeger door de Samen werd gebruikt. Kinderen die van Kirakkajärvi naar de school moesten lopen in Sevettijärvi namen ook die weg.In de meren bij de huisjes is volop vis aanwezig, dus voor vissers onder jullie een lust.
Voor de rest is de natuur heel mooi hier. Je kunt mooie wandelingen maken, eventueel onder begeleiding van Johannes, maar de mensen die een goede kaart hebben en kompas kunnen lezen kunnen het zelf. Rond de huisjes is het rustig, geen buren, alleen komen er wel eens rendieren of andere kleine dieren om je huis lopen, maar dat is juist leuk.

Voor de prijzen en hoe te boeken kun je kijken op de webside van Villi Pohjola, de website is ook in het Engels. Daar zie je de namen van deze 3 genoemde huisjes, klik die aan en de rest volgt vanzelf. Bekijk ook de rest eens van de site van Villi-pohjola, er zijn ook nog leuke reizen zoals sneeuwscootersafari, of ijsvissen enz.

Iedereen is welkom in de huisjes, maar je moet wel van rust en mooie natuur houden.

© Copyright | Sivupohja 04